Information om gradering HT22

I veckan som startar 2022-12-12 genomför Östberga karateklubb i Stockholm graderingar för sina karatekas för höstterminen 2022. De som gillar att numrera veckor kallar troligen den veckan för vecka 50. Oavsett vilket börjar veckan med 12:e december och det är då som våra karatekas erbjuds möjligheten att visa upp vad de lärt sig sedan sin senaste gradering. För vissa blir detta så klart den första graderingen sedan de började träna karate med oss och då får de visa upp vad de lärt sig hittills.

Graderingen kommer att genomföras enligt följande schema

  • Måndag 2022-12-12 19:00-21:00 – gradering för vuxna karatekas för alla grader
  • Tisdag 2022-12-13 20:00-21:00 – reservdag för vuxengradering
  • Onsdag 2022-12-14 19:00-21:00 – gradering av barn som idag redan har orange bälte och uppåt
  • Fredag 2022-12-16 18:00-19:30 – gradering av barn som idag har vitt eller gult bälte

Var uppmärksam på att graderingen pågår två timmar både på måndagen och även för barnen på onsdagen. Det vill säga att det inte är någon ordinarie vuxenträning på onsdag eftersom barnens gradering pågår då. Under graderingen skall bara de som graderar vara i dojon, utöver tränarna så klart. Det betyder att föräldrar som normalt tränar tillsammans med sina barn inte skall vara med på barnens graderingar. Vuxna föräldrar som skall gradera skall delta i graderingstillfället för de vuxna.

Avgiften för gradering är 300:- oavsett grad. Kom ihåg att betala graderingsavgiften i god tid innan graderingen. Den betalas till föreningens swish-nummer som finns här på webbplatsen och QR-koder för detta finns på vår sida om avgifter.

Vid gradering skall varje karateka ha en ren karate-gi med föreningens märke påsytt. Dessutom ska avgiften för graderingen, 300:-, vara inbetald till föreningen i god tid innan graderingen.

Tänk även på att ingen släpps in efter att graderingen har börjat. Så det gäller även att komma i god tid för att kunna gradera. Kom också ihåg att gå på toa innan, ha med vatten, klippa naglarna, äta mellis innan, ta av alla smycken och klockor,

Sensei kommer att informera de karatekas som kommer att få chansen att gradera vid dessa tillfällen. Det är en bedömning av om respektive karateka har en rimlig möjlighet att klara sig vid en gradering. Alla karatekas uppmanas därför att delta och göra sitt bästa på träningarna för att bli redo för sin gradering. ”Varje träning är en gradering och varje gradering är en träning”

I Östberga karateklubbs adventskalender hade vi nedanstående bild som lucka för den 12:e december för att illustrera att våra karatekas graderas denna vecka.

12:e December Graderingsveckan börjar Öva på någonting du ska kunna Andas lugnt! Beröm dig själv! Betala graderingsavgiften Du kan använda denna QR