Träningen

Att träna karate innebär inte bara att man lär sig ett effektivt självförsvar, det är även en utmärkt motionsform för hela kroppen. Man behöver inte vara vare sig vig eller vältränad för att börja, det blir man genom träningen.

Försäkring

Östberga karateklubb är medlem i Svenska karateförbundet. Alla medlemmar är olycksfallsförsäkrade under träningen samt på vägen dit och hem. Information om försäkringen

Åskådare

Åskådare är välkomna i dojon under de första veckorna varje termin när vi har nybörjarintagning. Därefter vill vi att föräldrar, syskon och kompisar väntar i omklädningsrummet under träningen. Tränar du inte karate idag men är intresserad av att besöka en träning så går det normalt bra. Prata dock alltid med en instruktör först.

Under träningen vill vi att du som åskådare inte använder mobiltelefon eller surfplatta. Dojon – vår träningslokal – är en plats för träning och personlig utveckling, inte för arbete!

Vill du som förälder se vad vi gör på träningen så är du välkommen när som helst, men då vill vi att du själv deltar i träningen.

Är ditt barn i särskilt behov av att ha en förälder närvarande under träningen, stäm av detta med en instruktör först.

Grupper

I Östberga karateklubb tränar barn, ungdomar och vuxna oftast tillsammans den första timmen av passet, oavsett grad. När det behövs delar vi dock upp oss i mindre grupper under passet utifrån till exempel ålder eller grader för att alla ska kunna få en så effektiv träning som möjligt.

Den andra timmen är för tränande med orange bälte och uppåt. Även lägre graderade kan vara med ibland, om det är lämpligt (avgörs av Sensei och beror på vad vi ska träna).

Ålder

För att börja träna bör man ha fyllt 6 år. Eftersom alla tränar tillsammans går det utmärkt att träna med t ex en förälder.

Någon övre åldersgräns för att träna karate finns inte. Alla kan vara med på sina egna villkor.