Historik

Östberga karateklubb startade i Östbergaskolans gymnastiksal 2011 som en dojo under Högdalens karateklubb, som i sin tur bildades 1986. Klubbens grundare Sensei Jorge Barrera  bodde i Östberga och ville att det skulle finnas möjlighet att träna karate i närområdet. Från att inledningsvis ha varit en instruktör och några få elever växte verksamheten till att efter några år ha ett 50-tal tränande. 

I november 2016 graderades en av klubbens medlemmar till 1 dan svart bälte, vilket följdes av ytterligare en i maj 2017.

Då verksamheten nu blivit så omfattande tyckte vi att det var dags att stå på egna ben. Hösten 2017 bildades därför den ideella föreningen Östberga karateklubb – Okinawa Goju Ryu. Medlemskap söktes och beviljades i Svenska karateförbundet, Stockholms karateförbund, Riksidrottsförbundet och Tendokaialliansen. 

Från och med januari 2018 övertog den nybildade föreningen verksamheten från Högdalens karateklubb. Banden till vår moderklubb är dock alltjämt starka och vi tränar gärna med varandra när tillfälle ges.