Föreningens historia

Östberga karateklubb startade i Östbergaskolans gymnastiksal 2011 som en dojo under Högdalens karateklubb, som i sin tur bildades 1986. Östberga karateklubbs grundare Sensei Jorge Barrera bodde i Östberga och ville att det skulle finnas möjlighet att träna karate i närområdet. Från att inledningsvis ha varit enbart en instruktör och några få elever växte verksamheten till att efter några år ha ett 50-tal tränande. 

I november 2016 graderades en av klubbens medlemmar till 1 dan svart bälte, vilket följdes av ytterligare en i maj 2017.

Då verksamheten nu blivit så omfattande tyckte vi att det var dags att stå på egna ben. Hösten 2017 bildades därför den ideella föreningen Östberga karateklubb – Okinawa Goju Ryu. Medlemskap söktes och beviljades i Svenska karateförbundet, Stockholms karateförbund, Riksidrottsförbundet och Tendokaialliansen. 

Från och med januari 2018 övertog den nybildade föreningen verksamheten från Högdalens karateklubb. Vi tränar och samarbetar med andra klubbar i Sverige och utlandet. Mer info om det finns på sidan om klubbar, förbund och partners.