Börja träna

Vi tar in nybörjare under de första två veckorna varje termin, därefter stänger vi intaget. Blir gruppen full stänger intaget tidigare.

För att börja träna karate vill vi att du ska vara minst sex år gammal. Någon övre åldersgräns för att träna karate finns inte. Alla kan vara med på sina egna villkor. Har du tränat karate tidigare så kan det finnas en möjlighet att hoppa in under terminen, men detta måste stämmas av med vår huvudinstruktör först.

Du behöver inte ha några särskilda kläder i början, ett par mjuka byxor utan dragkedjor eller vassa detaljer och en t-shirt fungerar utmärkt. Väljer du att fortsätta bör du köpa en traditionell karatedräkt, en gi.

I slutet av varje termin hålls en gradering. Du får då möjlighet att visa upp dina kunskaper och om du blir godkänd tilldelas du en ny grad. 

Under träningen är det viktigt att alla tränande respekterar ordningsreglerna och de andra tränande. Det är till exempel inte tillåtet att gå omkring i salen där vi tränar, vår dojo, att gå och dricka vatten eller att gå på toaletten utan att fråga en instruktör först. Detta för att undvika att störa samt för att undvika att träffas av tekniker som utförs av andra tränande. 

Ringar och smycken får inte bäras och om örhängen inte kan tas ut måste de tejpas för att förhindra skador på dig själv eller på andra.