Karateuppvisning på Östbergadagen

På lördagen den 13 augusti ordnades Östbergadagen med många aktiviteter kring Östberga torg. Som en del av detta deltog även Östberga karateklubb.

Efter att Hjalmar Jonglör som tränar bland annat med Fritidsjonglörerna uppträtt på scen med bollar, käglor och diabolo blev det dags för Östberga karateklubb att kliva fram. Scenen var för liten för att vara på för denna grupp. Så det blev till att flytta publiken lite längre bak och sedan ställa upp våra karatekas nedanför scen.

Väl där gav Sensei en liten introduktion om Östberga karateklubb och välkomnade till deltagande på våra träningar. Sedan blev det dags för själva uppvisningen.

Uppvisningen inleddes med kata Sanchin först en gång på Senseis räkning och sedan individuellt. Under det individuella genomförandet passade Sensei på att testa ett par deltagare. Efter detta var det dags för kata Tencho och som avslut även Gekisai Dai ichi. Även dessa visades två gånger vardera.

Efter katauppvisning delade deltagarna upp sig två och två och demonstrerade olika losstagningstekniker. Med detta tackade vi för oss.