2023-10-28 – 100 kata challenge

På lördagen den 28 oktober genomförde Östberga karateklubb det som heter 100 kata challenge. Det handlar enkelt sagt om att göra kata 100 gånger. Alla var välkomna oavsett klubb och minimikravet var att kunna utföra åtminstone Gekisai Dai ichi för att kunna ha utbyte av dagen.

Vi var i vår vanliga dojon mellan kl 12:00 och 16:00 för detta. Vi sågs och gick igenomplanen. Vi jobbade oss upp i kataserier med tio vardera av gekisai dai ichi, gekisai dai ni, saifa, seunchin, shisoshin etc. När var och en följt med upp till den högsta kata de kunde så började de om igen.

Alla deltagarna klarade 100 kator eller fler. Vissa vara uppe i 120 kator. Efter väl förättat varv så bytte vi om och de som ville samlades på den lokala pizzerian för en avslutande påfyllning av energireserverna.

Stort tack till alla 16 som var med denna gång. Nästa år kanske vi kan göra om det och se om vi blir fler då.

Här finns mer information om 100 kata challenge och även listan på klubbar som var med. Den som tittar noga ser att Östberga karateklubb är med där!