Graderingar vt 2023

Veckan som börjar med 29:e maj är vår graderingsvecka för vårterminen 2023. Då genomför alltså Östberga karateklubb i Stockholm graderingarna för sina karatekas för vårterminen 2023. De som gillar att numrera veckor kallar troligen den veckan för vecka 22. Oavsett vilket börjar veckan med 29:e maj och det är då som våra karatekas erbjuds möjligheten att visa upp vad de lärt sig sedan sin senaste gradering. För vissa blir detta så klart den första graderingen sedan de började träna karate med oss och då får de visa upp vad de lärt sig hittills.

Graderingen kommer att genomföras enligt följande schema

  • Måndag 2023-05-29 19:00-21:00 – gradering för vuxna karatekas för alla grader
  • Onsdag 2023-05-31 19:00-21:00 – gradering av barn som idag redan har orange bälte och uppåt
  • Fredag 2023-06-02 18:00-19:30 – gradering av barn som idag har vitt eller gult bälte

Var uppmärksam på att graderingen pågår två timmar både på måndagen och även för barnen på onsdagen. Det vill säga att det inte är någon ordinarie vuxenträning på onsdag eftersom barnens gradering pågår då. Under graderingen skall bara de som graderar vara i dojon, utöver tränarna så klart. Det betyder att föräldrar som normalt tränar tillsammans med sina barn inte skall vara med på barnens graderingar. Vuxna föräldrar som skall gradera skall delta i graderingstillfället för de vuxna.

Vid gradering skall varje karateka ha en ren karate-gi med föreningens märke påsytt. Dessutom ska avgiften för graderingen, 300:-, vara inbetald till föreningen i god tid innan graderingen.

Avgiften för gradering är 300:- oavsett vilken grad man provar till. Kom ihåg att betala graderingsavgiften i god tid innan graderingen. Den betalas till föreningens swish-nummer som finns här på webbplatsen och QR-koder för detta finns på vår sida om avgifter. Det går även att scanna QR-koden i bildgalleriet på denna artikel från din swish-app för att betala. Kom ihåg att fylla i namnet på den som skall gradera.

Tänk även på att ingen släpps in efter att graderingen har börjat. Så det gäller även att komma i god tid för att kunna gradera. Kom också ihåg att gå på toa innan, ha med vatten, klippa naglarna, äta mellis innan, ta av alla smycken och klockor.

Sensei kommer att informera de karatekas som kommer att få chansen att gradera vid dessa tillfällen. Det är en bedömning av om respektive karateka har en rimlig möjlighet att klara sig vid en gradering. Alla karatekas uppmanas därför att delta och göra sitt bästa på träningarna för att bli redo för sin gradering. ”Varje träning är en gradering och varje gradering är en träning”.